Προοπτική της Θεσσαλονίκης

Προοπτική της Θεσσαλονίκης

Η Θεσσαλονίκη (520 χλμ. Βόρεια της Αθήνας) είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας και το σημαντικότερο κέντρο της περιοχής. Χτισμένη κοντά στη θάλασσα (στο πίσω μέρος του Θερμαϊκού Κόλπου), είναι μια σύγχρονη μητρόπολη που φέρει τα σημάδια της θυελλώδους ιστορίας και του κοσμοπολίτικου χαρακτήρα της, που της δίνουν μια ιδιαίτερη ομορφιά και γοητεία.

  • Οι αστικές εξελίξεις έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομία και στην αγορά κατοικιών.
  • Επέκταση του αεροδρομίου: Άνοιγμα της πόλης σε νέες και περισσότερες διεθνείς πτήσεις για τουρίστες, επαγγελματίες και επενδυτές.
  • Επέκταση του λιμανιού: Ενίσχυση της θέσης του Λιμένα της Θεσσαλονίκης στον παγκόσμιο λιμενικό κλάδο και στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας προσφέροντας ταυτόχρονα οφέλη στην ελληνική οικονομία.
  • Κατασκευή του μετρό: Αύξηση της ευκολίας στους ταξιδιώτες καθώς και της αξίας των ακινήτων στο κέντρο της πόλης.
  • Τεχνολογικό Πάρκο: Για να κατασκευαστεί σε 72 εκτάρια γης, το Thess Intec θα χρησιμεύσει ως διεθνές πάρκο τεχνολογίας και καινοτομίας, πλήρες με τις απαραίτητες τεχνικές και κτιριακές υποδομές και εγκαταστάσεις. Το πάρκο πρόκειται να φιλοξενήσει εκπαιδευτικούς, ερευνητικούς, χρηματοοικονομικούς και βιομηχανικούς φορείς που επιτρέπουν την άμεση επικοινωνία μεταξύ των ενδιαφερομένων, εξαλείφοντας έτσι την κουραστική γραφειοκρατία ενώ προσελκύει το ενδιαφέρον των επενδυτών.
  • Ξενοδοχεία: Νέα ξενοδοχεία βρίσκονται υπό κατασκευή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
  • Τουρισμός: Αναμένεται ισχυρή ανάκαμψη του τουρισμού το καλοκαίρι του 2021, με το Ισραήλ και τη Βρετανία, ανοίγοντας το δρόμο για τους τουρίστες να επιστρέψουν. Οι τουρίστες θα μπορούσαν να υποδεχτούν στην Ελλάδα ήδη από την άνοιξη, αν μπορούσαν να αποδείξουν την ασυλία. Οι βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις όπως η Airbnb προβλέπεται να αυξηθούν, όχι μόνο αυτό το καλοκαίρι αλλά και για τα επόμενα χρόνια, λόγω των τουριστών που αναζητούν έναν ασφαλή τρόπο για να απολαύσουν τις διακοπές τους.