Κεφάλαιο 5 – ο Σχεδιασμός του Προϊόντος

Επιτρέψτε μου να σας φέρω πίσω στο χρόνο, στα μέσα του 2019. Ο κόσμος δεν γνωρίζει ακόμη ότι οδεύουμε προς δύο χρόνια με Covid-19. Επομένως, όταν μιλούσαμε για το σχέδιο τότε, δεν λάβαμε καθόλου υπόψη τον Κορονοϊό. Πήρε μια σημαντική τροπή μετά τα μέτρα του Covid-19, αλλά αυτό θα το αναλύσω στο επόμενο κεφάλαιο.

Λοιπόν, τι συνέβη το 2019 που μας έκανε να ξανασκεφτούμε τον σχεδιασμό του προϊόντος μας;

Καταρχάς, είναι σημαντικό για μένα να πω ότι το προϊόν της επιχείρησης δεν είναι μόνο η πρακτική πτυχή της ανακαίνισης διαμερισμάτων. Μπορεί να είναι πολύ καλό ή πολύ κακό, ανάλογα με τον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό του.

Για παράδειγμα, στον τομέα της επιχείρησής μας, το ίδιο το ακίνητο μπορεί να είναι εκπληκτικό, αλλά η τοποθεσία μπορεί να μην είναι τόσο καλή και επομένως η επένδυση δεν θα έχει τόσο υψηλή απόδοση. Ομοίως, όσον αφορά την ανακαίνιση και τη χρήση του διαμερίσματος: ένα σπίτι που έχει ανακαινιστεί και φαίνεται υπέροχο, αλλά δεν έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες του πελάτη, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα συντήρησης κ.λπ.

Σε τι πρέπει να εστιάσω, λοιπόν, για να δημιουργήσω το ιδανικό προϊόν ως προς την αισθητική του και τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε;
Φτάνοντας στη Θεσσαλονίκη, δεν υπήρχε πολλή σκέψη πίσω από τον σχεδιασμό των διαμερισμάτων. Ο λόγος ήταν απλός: δεν χρειαζόταν περαιτέρω επένδυση από άποψη αισθητικής γιατί δεν υπήρχαν κατασκευαστές που να παράγουν νέα διαμερίσματα. Αυτό μας οδήγησε να παράγουμε όμορφα νέα διαμερίσματα, αλλά να μην δίνουμε πολλή προσοχή στις μικρές λεπτομέρειες.
Σιγά-σιγά, όλο και περισσότεροι κατασκευαστές άρχισαν να χτίζουν στην πόλη και ένα προϊόν δημιουργήθηκε στην αγορά που ονομάζεται «νέα επιπλωμένα και ανακαινισμένα διαμερίσματα». Ξαφνικά, υπάρχει ανταγωνισμός. (Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι υπήρχε ακόμα τρελή έλλειψη στην πόλη σε ποσότητα διαμερισμάτων). Αυτό μας έκανε να ανεβάσουμε τα πρότυπα, προκειμένου να δημιουργήσουμε διαφοροποίηση για τους πελάτες μας και να αυξήσουμε τις τιμές ενοικίασης και πώλησης.

Αρχίσαμε να ερευνούμε τι ξεχώριζαν οι ενοικιαστές και οι αγοραστές μας όταν κοιτούσαν διαμερίσματα για να το αναβαθμίσουμε.
Πολλοί μιλούσαν για μια όμορφη κουζίνα, οπότε αναβαθμίσαμε τον σχεδιασμό της κουζίνας.
Μιλούσαν για τα μπάνια – τα αναβαθμίσαμε και στα περισσότερα διαμερίσματά μας έκτοτε, έχουμε μεγάλα και πολυτελώς σχεδιασμένα ντους.
Τηλεόραση – Πολλοί άνθρωποι θυμόντουσαν τα διαμερίσματά μας επειδή επενδύσαμε στο μεγάλο μέγεθος της τηλεόρασης, οπότε συνεχίσαμε να το κάνουμε.
Κρεβάτι – Η ποιότητα του στρώματος που είχαμε στα διαμερίσματά μας μας ξεχώρισε από τα υπόλοιπα διαμερίσματα της πόλης.

Αρχίσαμε να σκεφτόμαστε και πέρα από αυτό – το μακροπρόθεσμο κόστος. Ένα ιδανικό προϊόν όχι μόνο φαίνεται καλό αλλά είναι και εύκολο να διατηρηθεί με την πάροδο του χρόνου. Επειδή είχαμε αναβαθμίσει τις laminate επιφάνειές μας στην υψηλότερη ποιότητα, είχαμε δημιουργήσει έναν πολύ σαφή διαχωρισμό μεταξύ του laminate και των επιφανειών όπου θα υπήρχε επαφή με το νερό. Με αυτόν τον τρόπο, είχαμε αυξήσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του διαμερίσματος.

Σήμερα, όταν δείχνουμε τα διαμερίσματά μας σε πιθανούς πελάτες – ενοικιαστές και αγοραστές – γνωρίζουμε ότι όλα τα σημαντικά σημεία που αναζητούν θα λάβουν την ιδανική ανταπόκριση στα έργα μας. Δημιουργήσαμε το ιδανικό προϊόν και έτσι ξέρουμε ότι καλύπτουμε τις ανάγκες τους.

Στο επόμενο κεφάλαιο, θα σας μιλήσω για τον διαχωρισμό των διαμερισμάτων και τις αλλαγές που έφερε μαζί του ο κορονοϊός.

Μέχρι την επόμενη φορά,
Γκαλ Ρούμπιν.