Κεφάλαιο 1 – Πώς ξεκίνησε η Progreece;

Προσωπική ανάπτυξη:
Καλώς ήρθατε στη σελίδα άρθρων μας για την προσωπική ανάπτυξη, το πρώτο άρθρο θα αναφέρεται κυρίως σε εμάς, στην απόφαση μου και του Ζακ να ιδρύσουμε την Pro Greece.
Αποφάσισα ότι η σελίδα των άρθρων μας δεν θα μιλά μόνο για ακίνητα αλλά και για τη Θεσσαλονίκη (ειδικά στις τάσεις των ακινήτων, αλλά μερικές φορές μπορείτε επίσης να δείτε περιγραφές για να εξοικειωθείτε με την πόλη που πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να κάνετε σε μέρη όπου επιλέγετε να επενδύσετε) για να σας δημιουργήσουμε μια εικόνα που πιστεύω ότι θα σας βοηθήσει να κινηθείτε σε δράση!

Γιατί λοιπόν ξεκίνησα;
Μετά από τέσσερα χρόνια που δουλεύουμε μαζί, ο Ζακ αναλαμβάνει την ισραηλινή πλευρά και εγώ την ελληνική. Νομίζω πολύ πριν από οποιαδήποτε γνώση ακινήτων που μπορώ να σας δώσω, πρέπει να προετοιμάσω τους αναγνώστες μας που θέλουν να δημιουργήσουν για τους ίδιους ένα μικρό ανεξάρτητο μέλλον για τα πράγματα βιώνουμε.

Ο δρόμος είναι υπέροχος, αλλά ταυτόχρονα είναι γεμάτος εμπόδια.
Ξεκινάω γιατί η εισαγωγή θα μπορούσε να συνεχιστεί για πάντα…

Πριν από τεσσεράμισι χρόνια, τόσο εγώ όσο και ο Ζακ (είχαμε γνωριστεί προηγουμένως, αλλά δεν ήμασταν ακόμα στενοί φίλοι την προκειμένη στιγμή) δουλεύαμε σε άλλες εταιρείες. Και οι δύο γνωρίζαμε ότι το πάθος μας ήταν στα ακίνητα, αλλά ταυτόχρονα ήμασταν εργαζόμενοι σε εταιρείες που ασχολούνται με το πεδίο, χωρίς να έχουμε τη δυνατότητα να λαμβάνουμε σημαντικές αποφάσεις.

Θα μιλήσω για την ανάπτυξη και τον σχεδιασμό της επιχείρησης και των προϊόντων στα ακόλουθα άρθρα, αλλά σήμερα θέλω να επικεντρωθώ στην αρχή, έτσι όπως ακριβώς ξεκινήσαμε. Πολλοί από εμάς όταν πάμε να μιλήσουμε στους συγγενείς μας για την έναρξη μιας ανεξάρτητης επιχείρησης (και ειδικά στην ηλικία που ήμασταν – 25) θα μας πουν, με καλή πρόθεση φυσικά, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων αποτυγχάνει και κλείνει τον πρώτο χρόνο, για το πώς η αυτοαπασχόληση είναι επικίνδυνη και άλλες προειδοποιήσεις που όλοι έχουμε ακούσει στο παρελθόν.
Σήμερα, μετά από 4 χρόνια μπορώ να πω – όλα είναι αλήθεια, αλλά είμαι πολύ ευγνώμων που τότε σκεφτόμουν ότι όλα αυτά ήταν ανοησίες και αποφάσισα να κάνω αυτό το σημαντικό βήμα.

Αυτό το άρθρο είναι μια σειρά άρθρων. Μετά από όλη αυτή την εισαγωγή, θα θίξω το πρώτο μας στάδιο… Ας καταλάβουμε ότι όντως υπάρχει δουλειά εδώ.

Για να εξαφανιστεί όλος ο θόρυβος των γύρω, πρέπει να πιστεύετε στο προϊόν σας. Στους πρώτους έξι μήνες της επιχείρησης (αν μπορείτε να ονομάσετε αυτή την περίοδο μια επιχείρηση), παρά την οικειότητα και τις προηγούμενες γνώσεις που είχαμε, εξετάζαμε τα στοιχεία, μελετούσαμε και μαθαίναμε όλο και περισσότερα.
Εξερευνήσαμε τη Θεσσαλονίκη από παντού και, για να είμαι ειλικρινής, μπορώ να πω ότι γνώριζα την πόλη πολύ καλύτερα από τους περισσότερους μεσίτες που γνώρισα στη Θεσσαλονίκη πριν από τέσσερα χρόνια.

Μετά από έξι μήνες αποστολής πάνω από 500 emails σε σχεδόν κάθε επαγγελματία που συνδέεται με τον κλάδο, διασταυρώσαμε δεδομένα, μιλήσαμε με συναδέλφους και δημιουργήσαμε προσωπικές σχέσεις με τους ντόπιους. Και τότε ξεκίνησε, για κάποιους από εσάς που δεν ξεκίνησαν μια επιχείρηση το σύγκρινα με ένα ραντεβού που πραγματικά θέλετε να πάτε, ένα τέτοιο συναίσθημα ενθουσιασμού που μπορείτε επίσης να καλέσετε μια κάποια δυσφορία στο στομάχι σας, έτσι βρέθηκα μετά από έξι μήνες, ότι ξέρω όλα όσα πρέπει να ξέρω για να πάω και να ξεκινήσω από τη Θεσσαλονίκη και να κάνω μια έκρηξη. Όλη την ώρα στους Χάρτες της Google, στους μεσίτες, στους δικηγόρους, στους συμβολαιογράφους, όλα να συμβαίνουν συνέχεια και ταυτόχρονα…
Πρώτη πτήση, δεύτερη πτήση, τρίτη πτήση… Δεν πλησιάζουμε στα έσοδα που θέλαμε ακόμα, και η δουλειά μας έχει ήδη αρχίσει να ρωτάει τι συμβαίνει με όλες τις πτήσεις… Η οικογένεια και οι φίλοι αρχίζουν να λένε ότι ίσως δεν είναι τόσο καλό πραγματικά και είναι τα έξοδα και ο κίνδυνος να μην επιστρέψουμε σπίτι ασφαλείς και είναι κρίμα που θα χάσουμε τις δουλειές μας. Πολλές πτήσεις επιστροφής, 4η ή 5η και ξέρω ήδη με ποιον πηγαίνουν οι ομάδες που θα πάω (μην νομίζετε ότι δεν υπάρχουν σκέψεις για το αν είναι η σωστή απόφαση ή όχι, υπάρχει κι αυτή η σκέψη στο μυαλό) και αν νομίζατε ότι ήταν η δύσκολη επιλογή τότε… Επιστρέφω στο Ισραήλ και παίρνω την απόφαση ότι αν το κάνω δεν μπορώ να δουλέψω παράλληλα με κάτι άλλο και μέρος του να το κάνω είναι να ξέρω ότι δεν έχω τη δουλειά μου ως εφεδρική και δεν υπάρχει επιλογή να μην είμαι καθόλου επιτυχημένος εδώ.

Μετά από ένα χρόνο και δύο μήνες, κατά τους οποίους είχαμε αποκτήσει 7 πελάτες που αγόρασαν επτά διαμερίσματα, μπαίνουμε στην πρώτη συναλλαγή…
Ξεκινήσαμε (:

Στο επόμενο άρθρο θα πω για την πρώτη μας πρόσληψη, πώς ξεκινήσαμε και ποιοι είναι οι τρελοί (ξέρω ότι θα με συγχωρήσετε για τη διατύπωση) που θα επενδύσουν σε μια επιχείρηση που δεν έχει κάνει ακόμα τίποτα.

Γκαλ Ρούμπιν.