Chapter 2 – Πρώτο Έργο – Στα Παρασκήνια

Το ακόλουθο άρθρο θα σας δώσει μια γρήγορη ματιά στις εσωτερικές λειτουργίες μιας επιχείρησης που προσπαθεί να κάνει τα πρώτα της μικρά βήματα. Για να σας πω την αλήθεια, παρόλο που γνώριζα ότι θα μπορούσα να συγκεντρώσω τα χρήματα για τη συμφωνία (αν και σύντομα θα καταλάβετε ότι παρόλο που ήξερα ότι είχα μια καλή ευκαιρία στα χέρια μου δεν είχα κάποιον πραγματικά καλό λόγο να την πιστέψω), κάτι μέσα μου ήξερε ότι αν δεν πετύχαινε αυτό, ίσως θα σήμαινε το τέλος αυτής της επιχείρησης.

Όπως καταλάβατε από το προηγούμενο άρθρο, ήδη γνώριζα την Θεσσαλονίκη καλά. Αυτό ήταν, πριν από την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού με τις πτήσεις προς την Ελλάδα να είναι εύκολες. Ήξερα ότι αν έλεγα στον κόσμο για την προοπτική που είχε η Θεσσαλονίκη θα ήταν πολύ εύκολο να τους πείσω να έρθουν στην πόλη. Για όσους τα διαβάζουν αυτά και ήταν στη Θεσσαλονίκη πριν από τέσσερα χρόνια (μέχρι και σήμερα παρεμπιπτόντως) σίγουρα καταλαβαίνουν ότι η Θεσσαλονίκη εξελίσσεται ραγδαία, και είναι πολύ εύκολο κάποιος να δει την προοπτική. Έτσι είναι πολύ εύκολο να καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι η τοποθεσία των επενδύσεών μας και ήξερα ότι αυτό θα ήταν το δυνατό μας σημείο για τους ενδεχόμενους επενδυτές. Στον κόσμο του real estate , λένε ότι μπορείς να τα καταφέρεις και χωρίς χρήματα. Λένε ότι, εάν έχεις τη γνώση και τη θέληση, θα βρεις μια ευκαιρία και πολλοί άνθρωποι θα σε χρηματοδοτήσουν, επειδή κάποιοι άνθρωποι ψάχνουν κάπου για να επενδύσουν τα χρήματά τους.

Αλλά… Αν δεν προέρχεστε από οικογένεια με χρήματα και το άμεσο περιβάλλον σας δεν θεωρείται πλούσιο (όπως η δική μου κατάσταση στην αρχή), σε ποιον μπορείτε να στραφείτε;
Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που επενδύουν σε ακίνητα και πώς μπορώ να τους προσκαλέσω έξω για καφέ;

Αυτό που έκανα στην πραγματικότητα, απλά «χτύπησα» προς κάθε κατεύθυνση, άρχισα να δημοσιεύω στο Facebook, ζήτησα από τους φίλους και την οικογένειά μου να μεταδώσουν τα νέα στους φίλους τους, μίλησα σε ανθρώπους από το στρατό, μίλησα με ανθρώπους στο δρόμο, πήγα σε συναντήσεις για ακίνητα, μπήκα σε επενδυτικά φόρουμ και έψαξα για ανθρώπους που συμβουλεύουν οικονομικά τους επενδυτές και πρότεινα να επιλέξουν τα έργα μου…

Και έτσι ξεκίνησε, με βρήκαν πολλοί επενδυτές , ο καθένας με τη δική του διαφορετική ιστορία και μια σχέση που διαρκεί και πιθανότατα θα συνεχιστεί για τα επόμενα χρόνια.

Λοιπόν, ποιοι είναι αυτοί οι επτά επενδυτές;

Ο πρώτος επενδυτής  αγόρασε ένα μικρό  διαμέρισμα με μπαλκόνι, ήρθε σε μένα μέσω του αδελφού μου (υπηρέτησαν μαζί στο στρατό), αμέσως μετά το γάμο του.
Ένα καταπληκτικό ζευγάρι, ευχάριστο και έμπιστο, σαν να στάλθηκαν εξ ουρανού σαν ένας καλός οιωνός. Το μεγαλύτερο μέρος της επιθυμίας τους να συνάψουν συμφωνία βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στον αδελφό μου τον οποίο και γνώριζαν και η τιμή ταίριαζε και βρισκόταν στον προϋπολογισμό τους. Για μένα όμως ήταν ένα βήμα σε έναν νέο κόσμο.

Ο 2ος και ο 3ος επενδυτής ήρθαν μέσω του ίδιου ζευγαριού που ανέφερα. Δύο εντελώς διαφορετικοί επενδυτές. Ο ένας μεγαλύτερος και προσεκτικός, που με προκάλεσε για να δει πόσο εξοικειωμένος ήμουν με την όλη διαδικασία ( φυσικά όλα συνέβαιναν για πρώτη φορά, οπότε προφανώς υπήρχαν ακόμη μικρές προσκρούσεις στο σχέδιο που έπρεπε να τις ξεδιαλύνω).

Ο δεύτερος ήταν ένας έμπειρος επιχειρηματίας, ο οποίος πρόσεχε ακόμα και τις μικρές λεπτομέρειες στην ανακαίνιση, το επιχειρηματικό σχέδιο, το σχεδιασμό της εργασίας, τα χρονοδιαγράμματα, κλπ.Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, είναι πολύ πιο δύσκολο να έχεις πελάτες σαν αυτούς στα πρώτα σου επιχειρηματικά βήματα, αλλά αυτό αποτέλεσε την καλύτερη προετοιμασία που θα μπορούσε να μου προσφέρει ο επιχειρηματικός-εργασιακός κόσμος και χαίρομαι που πέρασα από αυτή την διαδικασία ήδη στα πρώτα μου διαμερίσματα.Έχουμε 3 στους 7 – Μια ξαφνική παύση

Φτάσαμε σε αυτό το σημείο, αλλά τι κάνω λάθος;
Ξαφνικά δεν βρίσκω επενδυτές. Μια εβδομάδα, δύο εβδομάδες, μια συνάντηση, κι άλλη συνάντηση και οι άνθρωποι δεν αγοράζουν. Τι συνέβη;

Μήπως δεν είναι αρκετά καλό αυτό που προσφέρω; Πήρα την απόφαση να προχωρήσω με αυτό όπως και να χει, να αρχίζω να προσεγγίζω ανθρώπους που μπορεί να έχουν ξεχαστεί, στέλνοντας μηνύματα στο WhatsApp και το Facebook σε σχεδόν κάθε άτομο που γνωρίζω, και μπαμ! Αυτό οδήγησε στον επόμενο πελάτη – πελάτισσα.

Η τέταρτη λοιπόν, επενδύτρια ήταν η μητέρα ενός φίλου που με ξέρει, πολύ καλά, κάποιον με τον οποίο μεγαλώσαμε μαζί  στο σπίτι του και ήξερε ότι παρόλο που είναι τα πρώτα μου βήματα και ίσως δεν ήξερα τα πάντα ακόμα, σίγουρα θα έκανα τα πάντα για να κάνω την επένδυση να αποφέρε.Αγόρασε ένα μικρό διαμέρισμα (το 1ο στο έργο) και μου έδωσε την ευλογία της για το επιχειρηματικό ταξίδι μου.

4 από 7 και προχωράω.

Η επόμενη πελάτισσα όλος παραδόξως ήταν μια κοπέλα που βγήκαμε ένα ραντεβού! Είναι καλή μας πελάτισσα και φίλη μέχρι και σήμερα. Δεν προχωρήσαμε ποτέ σε μια πιο στενή σχέση, αλλά και οι δύο βγήκαμε κερδισμένοι με την αγορά ενός στούντιο διαμερίσματος στο πρώτο μας έργο.

Ο 6ος πελάτης. Για την ακρίβεια, με βρήκε αυτός! Ένας ακόμη πελάτης που μέχρι και σήμερα παραμένει πολύ στενός φίλος της εταιρεία. Και δεν υπάρχει καλύτερο από το να γνωρίζεις ότι κάποιος σε εμπιστεύτηκε και έβγαλε μεγάλο κέρδος.

Προσπαθούσα να δώσω και το τελευταίο διαμέρισμα, αλλά δυστυχώς δεν μπορούσα, και αποφάσισα να ξεκινήσω το έργο έτσι πιστεύοντας ότι μπορώ να πουλήσω το διαμέρισμα αργότερα (στην πορεία θα συνειδητοποιούσα ότι ήταν λάθος και θα πουλούσα το διαμέρισμα λίγο φθηνότερα από ό,τι σχεδίαζα) μετά από τρεις μήνες «αναζήτησης» επενδυτών, ήμουν με έξι από τα οκτώ πουλημένα διαμερίσματα  (από την αρχή ήξερα ότι θα κρατήσω ένα διαμέρισμα στο έργο).

Ξεκινάμε επιτέλους!

Στο επόμενο άρθρο θα γράψω για την πορεία της πρώτης συναλλαγής, τις αποτυχίες, την κατανόηση ότι έχω πολλά περισσότερα να μάθω και την επιθυμία και την απόφαση ότι αυτή η επιχείρηση θα προσφέρει ένα πιο προσωπικό επίπεδο εξυπηρέτησης στους πελάτες της.

Στον πρώτο από τους πελάτες μας που θα διαβάσει αυτό το άρθρο, θέλω να πω ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας και την επιθυμία σας  να βοηθήσετε εμένα και τον εαυτό σας να αναπτυχθούμε. Είστε κομμάτι της επιχείρησης και θα το θυμάμαι για πάντα – πελάτες που έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της Pro Greece.

 

Gal Rubin